Ponedeljak, 15.09.2014.

16:20

Saslušanje napadača, Nemcu bolje

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu će biti saslušane tri osobe povezane sa napadom na nemačkog državljanina, a njima u ponedeljak uveče ističe pritvor.

Izvor: B92

Default images

Mladić koji je napadnut u subotu je za sada stabilno, u posetu su mu došli roditelji i razmatra se njegovo prebacivanje u Nemačku na dalje lečenje.

Denis H. je došao u Beograda na Konferenciju o pravima seksualnih manjina, a napadnu je ispred kioska brze hrane na Zelenom vencu.

Snimak sigurnosne kamere pokazuje čak i da je mladi Nemac pomagao radnici da čisti ispred kioska dok je čekao, a onda je napadnut s leđa, zadobio je udarac u glavu i bez svesti je pao na pločnik.

U bolnicu je primljen s povredama opasnim po život, osumnjičeni su privedeni u subotu, ali još nema zvaničnog podatka o tome šta je bio motiv napada, postoje samo nagađanja, među kojima i to da se osumnjičenima nije dopalo to što je stranac.

Najozbiljnije posledice napada snosiće Denis H., ali postoji mogućnost i da građani Srbije ponovo iz budžeta plaćaju bahatost i iživljavanje pojedinaca, poput prošlog puta u slučaju Miladina Kovačevića, zbog koga smo dali milion dolara.

Za zločin iz mržnje zakon propisuje obavezno strože kažnjavanje. Istragu u ovom slučaju vodi Više javno tužilaštvo, koje će odlučivati i o kvalifikacijama dela i o eventualnom pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: