"Srbija most između EU i Moskve"

Specijalni savetnik Vlade Srbije Franko Fratini smatra veoma važnom ulogu Srbije kao mosta između EU i Moskve.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

17:29

Default images

Fratini ocenjuje da takva uloga može pomoći smanjenju tenzija u vezi s ukrajinskom krizom.

"To što je Srbija u isto vreme dobar partner Moskve i kandidat za članstvo u EU pruža joj mogućnost da bude most i da pokuša da objasni Moskvi šta bi još bilo neophodno uraditi kako bi se smanjila napetost i obnovili odnosi sa EU", rekao je Fratini u telefonskoj izjavi Tanjugu iz Rima, podsetivši da spoljna politika naše zemlje jeste okrenuta prema EU, ali da to ne znači raskidanje dobrih odnosa s Rusijom.

Komentarišući navode u beogradskoj štampi da će Federika Mogerini, šefica diplomatije Italije, predsedavajuće Uniji, tokom posete Beogradu zahtevati od srpskih vlasti da više usklade spoljnu politiku s EU, pre svega kada je reč o Rusiji i Ukrajini, rekao da ne zna šta će ona poručiti u Beogradu, ali je i podsetio:

"Italija je uvek bila vrlo jasna u stavu da ne može biti alternative između pregovora sa Srbijom i održavanja dobrih odnosa s Rusijom. Naprotiv, italijanska vlada radi na tome da doprinese deeskalaciji trenutne komplikovane krize između Rusije i EU", rekao je Fratini, koji je ranije obavljao dužnost ministra spoljnih poslova Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: