Poginulo 24 ukrajinskih vojnika

Više od 20 ukrajinskih vojnika poginulo je danas na istoku Ukrajine tokom sukoba sa proruskim pobunjenicima, javljaju agencije.

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

22:34

Default images

Samo jutros je u blizini mesta Rovenki, u regionu Luganska stradalo 19 ukrajinskih vojnika, a tokom dana broj stradalih povećao se na 24.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je da će pobunjenici koji su odgovorni za smrt ukrajinskih vojnika biti "identifikovani i eliminisani".

" Za svaku smrt među našim vojnicima borci (među pobunjenicima) platiće desetinama i stotinama njihovih pripadnika

", rekao je on na sastanku sa visokim vojnim zvaničnicima.

Od četvrtka je došlo do intenziviranja borbi između ukrajinske vojske i pobunjenika, dok vojska iz Kijeva pokušava da opkoli dva najvažnija uporišta pobunjenika - Donjeck i Lugansk.

U okolini aerodroma u Donjecku danas su nastavljene borbe teškom artiljerijom.

Zbog strahovanja da će grad ponovo biti bombardovan, desetine porodica napustilo je Donjeck, u kojem živi milion ljudi.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko danas je u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel izrazio spremnost za "bilateralno primirje" na istoku zemlje, pod uslovom da bude obezbeđena kontrola granice sa Rusijom.

Porošenko je sinoć telefonom razgovarao i sa američkim potpredsednikom Džom Bajdenom koji je obećao pomoć SAD u uspostavljanju infrastrukture u gradovima na istoku zemlje.

Ukrajinsko predsedništvo navelo je i da je preuzelo kontrolu u Siversku, u oblasti Donjeck, kao i u Červonopartizansku u oblasti Lugansk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: