Ranjen Janukovičev saradnik

Bivši šef administracije opozvanog ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, Andrij Kljujev, ranjen je iz vatrenog oružja, prenosi agencija AP.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2014.

15:07

Default images

Njegov portparol Artem Petrenko rekao je agenciji AP da je Kljujev smešten u bolnicu, ali nije mogao da iznese više detalja o napadu, niti u kojoj se bolnici on nalazi.

Prema navodima Rojtersa, Kljujev je ranjen u nogu, a nije poznato da li je on u trenutku napada bio u društvu Janukoviča, čija je lokacija trenutno nepoznata, nakon što su za njim nove ukrajinske vlasti raspisale poternicu.

Petrenko je takođe potvrdio da je Kljujev u nedelju podneo ostavku na mesto šefa Janukovičeve administracije.

Prema navodima agencije AP, Kljujev je tokom tromesečnih protesta bio jedna od najomraženijih figura među opozicionim demonstrantima.

Janukoviča je ukrajinski parlament opozvao u subotu, a funkciju predsednika države je privremeno preuzeo predsednik parlamenta Oleksander Turčinov. Predsednički izbori su zakazani za 25. maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: