"Protest u Kijevu spremljen spolja"

Putin je izjavio da demonstracije protiv odluke Ukrajine da ne potpiše sporazum sa EU o pridruživanju liče na "pogrom", a ne na "revoluciju".

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.12.2013.

18:26

Default images

"Događaji u Ukrajini više liče na pogrom nego na revoluciju. To nema mnogo veze sa odnosima Ukrajine i EU. Te akcije su pripremljene spolja. Vidimo da su dobro organizovane grupe uključene", rekao je Putin u Jerevanu, tokom posete Jermeniji.

"To je pokušaj destabilizacije legitimne vlade", dodao je ruski predsednik, ocenivši da su protesti povezani sa unutrašnjopolitičkim sporovima i da predstavljaju "lažni početak" predsedničkih izbora, kojima je vreme tek 2015. godine.

Hiljade demonstranate u Kijevu danas su blokirale sedište Vlade i zahtevaju odlazak vladajuće strukture sa vlasti, zbog odbijanja sporazuma sa EU.

Bela kuća saopštila je da ne smatra da su mirne demonstracije u Ukrajini pokušaj državnog udara i ocenila nasilno gušenje protesta kao neprihvatljivo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: