Saobraćaj usporen zbog snega

Sneg je iz regiona stigao u Srbiju. Zbog padavina samo delimično je usporen saobraćaj u Beogradu, dok su u drugim krajevima zemlje vozači imali veće problem.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 26.11.2013.

13:57

Default images

Kako kažu u GSP, javni prevoz u Beogradu danas je otežan zbog snega, ali nema zastoja.

Za sada nema izmena u prevozu, a na svim linijama vozila javnog gradskog prevoza redovno funkcionišu, istakli su u službi GSP.

Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je da su svi putevi u Srbiji trenutno prohodni, ali da je pred putarskim preduzećima "teška noć" jer se očekuje da će sneg padati u toku noći i sutra.

U izjavi za televiziju Pink, Antić je rekao da je povoljna okolnost to što temperatura u Srbiji nije naročito niska za ovo doba godine, zbog čega je većina puteva i dalje bez zimskog pokrivača, ali je podsetio da prognoze govore da će sneg i dalje padati.

Ministar je apelovao na građane da voze pažljivo i oprezno kako bi se izbegle saobraćajne nesreće zbog klizavog kolovoza.

Govoreći o putevima drugog reda na teritoriji Vojvodine, Antić je rekao da će Putevi Srbije ove zimske sezone učestvovati u njihovom čišćenju, iako je još 2009. godine usvojen zakon prema kojem njihovo održavanje preuzimaju pokrajinski organi.

U danu za nama sneg se formirao u velikom broju mesta, a u nekim delovima zemlje, poput sjeničko-pešterske visoravni, nije prestajao da pada više od 10 sati. Već tokom jutra ekipe su počele da rade na raščišćavanju.
Beograd put kontroliše situaciju u Beogradu i sve glavne saobraćajnice i mostovi su očišćeni od snega, a počelo je i čišćenje viših delova grada, izjavio je glavni dežurni inženjer Beograd Puta Obrad Simić.

"Nije katastrofa. Temperatura je takva da ne iziskuje izlazak svih 100 i više vozila. Posipamo so i dali smo nalog da se izađe na nadvožnjake i uspone ali smo odavno krenuli da čistimo više delove grada i mostove, a ostalo su mesta čekanja na kojima se nalaze vozila za čišćenje snega koja deluju kada im javimo", rekao je Simić agenciji Beta.

Simić je naveo da će noćas i sutra do podne napadati do 10 centimetara snega ali da to ne znači da će toliko biti i na putevima i ulicama zbog različite temperature.

"Nismo izveli ni raonike, jer za to nema razloga", rekao je Simić.

Simić je podsetio da su u Beogradu tokom padavina uvek zastoji, a pogotovo u takozvanom špicu u posledpodnevnim i večernjima satima, kada se zaposleni vraćaju sa posla.

Saobraćaj je, između ostalog, nešto posle 18.30 bio otežan u ulici Neznanog junaka u smeru prema Banjici, a Borska ulica u smeru prema Rakovici bila je potpuno neočišćena i saobraćaj se odvijao veoma otežano, dok su u suprotnom smeru ekipe Beograd puta čistile sneg i posipale so.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: