Sreda, 30.10.2013.

14:15

Vučić Samarasu: Urađen dobar posao

Vicepremijer Aleksandar Vučić sastao se u Atini sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom, s kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

Vučić je sa Samarasom razgovarao o uspostavljanju tešnje saradnje, kako u političkim tako i u ekonomskim odnosima, saopšteno je iz kabineta potpredsednika Vlade.

Potpredsednik Vučić je pozvao premijera Samarasa da podstakne grčke privrednike na intenzivnija ulaganja u Srbiji.

Dva zvaničnika razmenila su mišljenje o krizi u obe zemlje. Vučić je čestitao Samarasu na uspešno sprovedenim reformama i najavio odlučnost Srbije da sprovede reforme i ojača srpsku privredu u narednim godinama.

"Čuo sam lepe stvari o vama i mogu da vidim da je urađen veoma dobar posao", istakao je vicepremijer Vučić, kako prenosi ANA.

Samaras je ukazao da se u Grčkoj čini sve kako bi se prevazišla kriza, naglasivši da se u tom cilju čine i mnoge žrtve.

"Sada svi očekuju opipljive rezultate", rekao je grčki premijer, koji je, takođe, podsetio na veoma dobre bilateralne odnose Srbije i Grčke.

Potpredsednik srpske Vlade zahvalio se na političkoj podršci koju Grčka pruža Srbiji, a premijer Grčke obećao podršku teritorijalnom integritetu i evropskim integracijama Srbije.

Vučić nastavlja jednodnevnu posetu Atini sastankom s predstavnicima najvećih grčkih kompanija.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je prethodno, prošlog vikenda, boravio u Abu Dabiju, gde je s princom prestolonaslednikom šeikom Mohamedom bin Zajedom razgovarao o daljem i bržem razvoju dobrih odnosa Srbije i UAE, posebno ekonomskih, koji se ogledaju i u početku rada nove nacionalne avio-kompanije Er Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: