Mere MMF koje nas bacaju na kolena

Predsednik DSS Vojislav Koštunica ocenio je da ekonomske mere koje je jutros predstavila Vlada Srbije nisu njene, već mere MMF-a koje Srbiju "bacaju na kolena".

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2013.

14:30

Default images

"Ubrzo će se pokazati da ovo nisu mere za spas srpske ekonomije, nego naprotiv da će ove mere posrnulu srpsku privredu baciti potpuno na kolena", piše u izjavi Koštunice, bivšeg premijera.

"Predstavljene ekonomske mere nisu mere Vlade Srbije, nego su to mere MMF. A koliko MMF radi u interesu Srbije najbolje može da se vidi iz činjenice da je Vlada kojom sam predsedavao zahvalila MMF-u na saradnji i prekinula aranžmane sa MMF-om", naveo je predsednik DSS.

Po njegovim rečima, srpska privreda ima sistemsku grešku koja joj je nametnuta od pogrešne politike kroz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

"Više Srbija izgubi od Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nego što bilo koje ekonomske mere mogu da donesu. Kada se udruže ekonomske mere MMF-a koje prihvata Vlada Srbije i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju onda je gotovo izvestan slom srpske ekonomije. Vlada Srbije je trebalo da otvori javnu raspravu o ekonomskim merama, a ne da se sa MMF-om dogovora o ekonomskim merama", naveo je on.

Koštunica je ocenio da Srbiji treba nova ekonomska politika oslobođena pre svega "vazalnog odnosa prema Evropskoj uniji i oslobođena štetnog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju" i dodao da će tek tada srpska privreda početi da se oporavlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: