O načinu izbora poslanika i na narednoj sednici Potkomisije

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2002.

08:55

Default images

Potkomisija za izradu Ustavne povelje Srbije i Crne Gore završila je u utorak raspravu o načinu izbora poslanika za parlament buduće države, ali nije usvojila nijedno od ponuđenih rešenja. Predsedavajući sednice Potkomisije Savo Đurđevac rekao je novinarima po završetku sastanka da je tokom rasprave diskutovano o predlozima Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Demokratske partije socijalista Crne Gore i Kolicije "Zajedno za promene", ali da se članovi Potkomisije nisu izjašnjavali o tim predlozima. Đurđevac je rekao da će o načinu izbora poslanika biti odlučivano u nastavku zasedanja Potkomisije, koji je zakazan za četvrtak, i na narednim sednicama tog tela. "Osvojićemo teren koji se zove izbori poslanika za parlament Srbije i Crne Gore", rekao je Đurđevac.

Jedan od kopredsedavajućih Komisije za izradu Ustavne povelje Boško Ristić rekao je da je raspravljano samo o kompromisnom predlogu DS za način izbora poslanika buduće države i izrazio očekivanje da će to rešenje biti usvojeno na narednim sednicama Potkomisije. Ristić je ranije u utorak rekao i da je Demokratska partija socijalista u načelu prihvatila predlog DS o načinu izbora poslanika za zajednički parlament, ali da je ostalo još nekoliko spornih pitanja.

Predstavnik DPS Miodrag Vuković rekao je da neposredne izbore treba održati za 3 godine.

DS je predložio da poslanici u parlament zajednice budu birani najpre delegatskim sistemom, a da 2004. budu održani neposredni izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: