Još 5 svedoka u slučaju "Dulić"

Tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu za dopunu istrage protiv bivšeg ministra životne sredine Olivera Dulića i uskoro će saslušati 5 svedoka.

Izvor: B92

Četvrtak, 04.07.2013.

23:57

Default images

Specijalni tužilac Miljko Radisavljević je za Danas izjavio da će svedoci biti saslušani u toku naredne sedmice.

On je rekao da je optužnica vraćena tužilaštvu zbog razloga koji ne dovode u pitanje sumnju da su okrivljeni počinili zloupotrebu službenog položaja i da je na taj način nepotrebno stvoren privid da u postupku protiv Dulića nešto nije u redu.

"Pokušaćemo da pribavimo odluke javnih preduzeća već u toku ove sedmice, cenovnike na osnovu kojih su vršili obračun troškova za izdavanje urbanističkih uslova, a trebalo bi i da saslušamo pet svedoka, šsto ćemo da uradimo u toku sledeće sedmice", istakao je Radisavljević.

Prema njegovim rečima, pored naredbe za dopunu istrage upućeni su i pozivi svedocima, a za sledeću sedmicu je i zakazano njihovo ispitivanje.

Radisavljević je najavio da će poziv dobiti pet svedoka.

Apelacioni sud je vratio Višem sudu na prispitivanje optužnicu protiv Dulića i njegovih saradnika Nebojše Janjića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka.

Krivično veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu naložilo je Tužilaštvu da u dopuni istrage pribavi određene pravne akte državnih organa i javnih preduzeća, zatim dopuni ekonomsko-finansijsko veštačenje i ispita nove svedoke.

Duliću, Janjiću i Drobnjaku se na teret stavlja da su prilikom izdavanja dozvola za postavljanje optičkih kablova favorizovali slovenačku kompaniju Nuba Invest i da su oštetili drzavu za devet miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: