Zašto nije bilo sednica Vlade?

Vlada Srbije nije održala sednicu ni u petak ni u četvrtak, iako je bilo najava da bi ministarski tim trebalo da donese neke važne državne odluke.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2013.

21:19

Default images

Planirano je bilo da na dnevni red dođe izbor direktora policije, a kadrovska komisija već je bila pripremila imenovanje Dejana Pavićevića za oficira ze vezu s Prištinom. Na stolu je trebalo da bude i paket zakonskih predloga iz oblasti građevine.

Ipak, ministri se nisu okupljali za velikim stolom, pa su se pojavile spekulacije da je zahuktala "afera Šarić" naelektrisala i atmosferu u Nemanjinoj 11.

Kao moguć razlog što Ivica Dačić nije zakazao sednicu pominjale su se i nesuglasice oko izbora prvog operativca policije. Navodno, kulminirao je višemesečni spor u vrhu vlasti oko toga da li Milorad Veljović treba da ostane u direktorskoj fotelji. Premijer i ministar policije, naime, ne želi da ga vidi kao svog najbližeg saradnika, dok naprednjaci podržavaju Veljovića.

U Vladi je za "Novosti" potvrđeno da sednica u petak nije ni bila zakazana, ali niko nije znao prave razloge.

"U sredu je bio niz sastanaka sa kiparskim ministrima, a u posetu je došao i šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu. Raspored je bio gust i zato nije bilo sednice", rečeno je u Vladi.

Rasim Ljajić, vicepremijer i ministar telekomunikacija i trgovine, rekao je da ”nije upoznat sa razlozima zbog kojih nije zakazana i održana sednica vlade”.

Slično je kazao i Žarko Obradović, prvi čovek resora prosvete i nauke:

"Niko me nije obavestio da bi trebalo da bude sednice".

Inače, Dačićev kabinet vanredno se sastao u utorak, kada je razmatrao energetsku situaciju u zemlji i usvojio amandmane na izmene i dopune Zakona o žigovima, kao i Predlog o izmenama i dopunama Zakona o trgovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: