Dačić:Crvene linije se neće menjati

Premijer Dačić najavio za sredinu novembra sastanak s predstavnicima kosovskih vlasti i kazao da će to praktično biti nastavak političkog dijaloga s Prištinom.

Izvor: Beta, Blic

Ponedeljak, 22.10.2012.

23:17

Default images

Predsednik vlade je u izjavi za Blic najavio i sastanak državnog vrha s temom predstojećih pregovora s Prištinom, u sredu.

"Srbija je spremna za razgovore, naše crvene linije su poznate, nisu se menjale. Na marginama političkog dijaloga vodiće se razgovori o telekomunikacijama i energetici", rekao je Dačić za "Blic".

Dačić je rekao da će se, uporedo s političkim dijalogom, odvijati i deo takozvanih tehničkih razgovora. On je dodao da je za taj deo razgovora ovlastio resorne ministre Zoranu Mihajlović i Rasima Ljajića.

"Međutim, sva ministarstva u meri u kojoj su teme iz njihovog domena, biće uključena u pregovore, kako bismo došli do najboljih rešenja", zaključio je Dačić.

Za pregovarački sto u nastavku političkog dijaloga, kako piše "Blic", ponovo će sesti premijer Srbije i premijer privremenih institucija Kosova Hašim Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: