Kuzmanović prvi zvanični kandidat

Funkcioner DS, predsednik beogradske opštine Vračar Branimir Kuzmanović, predao je danas u sedištu te partije kandidaturu za predsednika DS-a.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 17.10.2012.

12:35

Default images

Kuzmanović je prvi zvanično predao kandidaturu, pred izbornu skupštinu DS-a, zakazanu za 10. novembar.

Posle predaje kandidature, Kuzmanović je novinarima rekao da su ga podržala 33 člana Glavnog odbora, a da podršku opštinskih odbora nije ni tražio.

"Nije važno šta želite da budete, već šta želite da postignete, a ja želim da postignem da se znanje članova DS-a iskoristi na doborobit zemlje", rekao je Kuzmanović.

Kuzmanović je član DS-a od 1990, a od 1996. je odbornik na Vračaru. Za predsednika opštine Vračar prvi put je izabran 2006, a zatim i 2008. godine. Rođen je 19. decembra 1968. u Beogradu i završio je Elektrotehnički fakultet.

Kandidature za mesto predsednika DS-a najavili su i sadašnji lider stranke Boris Tadić, njegov zamenik Dragan Đilas i nekadašnji predsednik vlade Zoran Živković.

Kandidature za izbor svih organa i tela DS-a, kao i imena delegata iz svakog odbora, treba da se dostave Sekretarijatu stranke najkasnije 15
dana pre održavanja Skupštine, propisano je pravilnikom DS-a.

Kandidat za predsednika stranke može biti svaki član kog predloži najmanje 15 opštinskih odbora, 30 članova Glavnog odbora, poslanički klub ili sto delegata Skupštine.

Kuzmanović je kandidaturu predao u pratnji svojih pristalica, među kojima su bili i član Izvršnog odbora DS-a Nebojša Antić, ali i Džo Bagerista, jedan od simbola 5. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: