Nismo znali da je film antiislamski

Jedna od glumica filma "Nevinost muslimana" tužila je autora filma, navodeći da su glumci bili prevareni misleći da film govori o avanturama drevnih Egipćana.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.09.2012.

10:37

Default images

Sindi Li Garsija je jedna od tri glumice koje su iznele istovetne optužbe protiv Nakule Baseleja Nakule iz Kalifornije, tuživši istovremeno i Jutjub, koji je emitovao trejler filma "Nevinost muslimana" i Gugl.

Garsija je istakla da je njen život sada u opasnosti, kao i životi svih koji su s njom povezani, nakon što su radikalni islamisti pozvali na ubistvo svih koji su povezani s filmom.

Još jedna glumica Lili Dion je rekla za CNN da je film trebalo da se zove "Pustinjski ratnik" i da je tako pisalo u oglasu na sajtu za oglašavanje Kregslist.

U protestima koji su u arapskom svetu usledili posle prikazivanja trejlera na internetu poginulo je više od 30 ljudi. U Bengaziju je ubijen američki ambasador Kris Stivens sa još trojicom službenika ambasade.

U međuvremenu, dvojica advokata iz Ankare zatražila su od turskog tužilaštva da optuži asistenta reditelja i producenta antimuslimanskog filma "Nevinost muslimana".

Ozlem Gezeker i Ozgur Meridž Turan tražili su od tužioca u Ankari da sude autorima kontroverznog filma po turskom zakonodavstvu zbog "napada na moralne vrednosti" i izazivanje "verske mržnje".

Prema rečima advokata, čim autori filma kroče u Tursku, treba da budu osuđeni po turskom krivičnom zakonu, kojim je za navedena krivična dela zaprećena kazna zatvora do tri godine.

Niskobudžetni film, koji su producirali ekstremistički hrišćani sa sedištem u SAD, prikazuje proroka Muhameda kao siledžiju i ženskaroša, a do sada nije izazvao nasilne proteste u većinski muslimanskoj Turskoj, navodi AFP.

Francuska agencija dodaje da su islamističke organizacije pozvale na održavanje demonstracija posle sutrašnjih molitava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: