Naši: Zabraniti Prajd na sto godina

SNP Naši najavio je veliki protest 6. oktobra 2012. godine ispred zgrade Ustavnog suda Srbije u Beogradu pod nazivom „Sto godina zabrane gej prajd propagande".

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.09.2012.

22:06

Default images

Ovaj pokret je najavio da će tražiti od države da u skladu sa Ustavom Srbije svaki vid „gej prajd" propagande, kao i održavanje „gej parade", budu najoštrije zabranjeni u narednih sto godina, uključujući i zabranu javnog isticanja zastava duginih boja, drugih gej prajd simbola i javnog korišćenja stranog izraza „gej".

SNP Naši smatraju da su građani Srbije već više godina unazad jasno pokazali da ne žele državu u kojoj se „gej prajd" ideologija promoviše kao pozitivna vrednost i da žele društveni ambijent u kojem će srpska deca nesmetano biti vaspitavana u hrišćanskom duhu i moralnom okruženju.

U saopštenju se navodi i da će zahtevati i odgovore nadležnih institucija o tome zašto krivične prijave protiv organizatora parade još nisu procesuirane, iako su dokazi o teškim krivičnim delima u vidu zbirke dokaza „Bože pravde" dostavljeni u više navrata i predsedniku, i premijeru, kao i Republičkom javnom tužilaštvu.

U izjavi za Pres onlajn predsednik organizacije SNP Naši Ivan Ivanović je rekao da su razgovarali sa predstavnicima MUP-a i da su upozoreni na veliki rizik organizovanja skupa 6. oktobra. MUP još nije odgovorio potvrdno na njihov zahtev za organizaciju protesta, već ih je obavestio da će konačna odluka o svim protestima koji su zakazani za taj datum biti doneta tek kada MUP napravi bezbednosnu procenu. Predsednik organizacije NAŠI Ivan Ivanović za Pres onlajn je potvrdio da će i pored eventualne zabrane skupa pokušati da se pojave ispred zgrade Ustavnog suda, bez obzira na posledice koje će takav pokušaj proizvesti.

Pored ovog skupa i već unapred planiranog "gej prajda" 6. oktobra će, podsećamo, i ratni veterani održati svoj skup u Beogradu. Ukoliko se dozvole ovi skupovi ostaje veliko pitanje kako će MUP uspeti da spreči incidente u Beogradu. Kako Pres onlajn nezvanično saznaje u krugovima bliskim MUP-u, vrlo ozbiljno se razmatra scenario od prošle godine, odnosno zabrana svih skupova toga dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: