"Referendum su tražili autistični"

Organizatore referenduma interesuje samo ono što njima odgovara, a posebno stranačka promocija zbog izbora u Srbiji, kaže za „Blic“ Rada Trajković.

Izvor: B92

Subota, 18.02.2012.

14:03

Default images

Ona dodaje da je njihovo opredeljenje da rade bez dogovora i brige za jedinstven pristup rešavanju srpskog pitanja na KiM.

Pošto je 75 odsto birača sa severa Kosova izašlo na referendum koji su osudili Beograd i međunarodna zajednica, a kosovski parlament proglasio neustavnim i protivzakonitim, Rada Trajković ukazuje na brojne probleme koje je ovaj potez otvorio.

"Zabrinuta sam za posledice jer je odgovor na srpski referendum u kosovskom parlamentu suštinski ojačao poziciju Prištine. Tači je izabrao multietnički prilaz problemu, izložio svoje neslaganje u parlamentu i dobio podršku i srpske stranke. Sve uz saglasnost međunarodne zajednice. Odluku će držati u fioci do momenta kada proceni da treba intervenisati. Potrebno je da Beograd zvanično i institucionalno proglasi taj referendum nevažećim i da ga odbaci."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: