Peticija za spomenik Miloševiću

Grupa građana u Aleksincu pokrenula je inicijativu da se u tom gradu podigne spomenik Slobodanu Miloševiću.

Izvor: B92

Utorak, 27.07.2010.

15:42

Default images

Od 23. jula ova grupa je prikupila oko 800 potpisa građana koji su podržali akciju, kazao je jedan od koordinatora akcije Slaviša Jovanović.

On je najavio da će peticija biti predata čelnicima lokalne samouprave.

"Ličnim zalaganjem Miloševića Aleksinac je obnovljen posle NATO bombradovanja 5. aprila 1999. godine kada je poginulo 11 Aleksinčana, više od 50 je teže i lakše povređeno, a Ulica Vuka Karadžića potpuno razorena", rekao je Jovanović koji je kao agronom radio u aleksinačkom poljoprivrednom kombinatu koji je otišao u stečaj, a on ostao bez posla.

Ova grupa građana predlaže da spomen-park, gde se nalazi i spomenik žrtvama NATO agresije, bude nazvan po Miloševiću, jer bi i njegov spomenik bio u tom parku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: