Hejg: Zapadni Balkan i Turska u EU

Šef britanske diplomatije Vilijam Hejg smatra da EU ne treba da ustukne pred pitanjem proširenja, već da podrži ambicije zemalja zapadnog Balkana i Turske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.06.2010.

12:36

Default images

Hejg je rekao da će od evropskih partnera tražiti da bude odlučnija u rukovođenju međunarodnim pitanjima, a naročito ne želi da EU izgubi elan u procesu proširenja

Brisel treba da podrži uvođenje novih sankcija Iranu zbog nuklearne politike i da bude čvršća na Balkanu gde stare netrpeljivosti, naročito u BiH, prete da ponovo izbiju na površinu, rekao je Hejg.

U izjavi Bi-Bi-Siju uoči polaska na evropsku turneju u okviru koje će posetiti Pariz, Rim, Berlin i Varšavu, Hejg je takođe rekao da će Velika Britanija "odlučno" nastupati u svojim odnosima sa Evropom.

Pre nedavnih izbora u Velikoj Britaniji, pojedini analitičari smatrali su da će se nova administracija u Londonu manje angažovati u zajedničkom rešavanju pitanja s Evropom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: