Kina:Gugl prekinuo cenzuru pretrage

Internet pretraživač Gugl prekinuo je cenzuru rezultata pretraživanja, uprkos upozorenju da je prema kineskom zakonu dužan da cenzuriše sadržaje pretrage.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.03.2010.

21:59

Default images

Kineski zvaničnici upozorili su Gugl više puta da će se suočiti sa posledicama ako se ne povinuje državnim zakonima o cenzuri. Iz Gugla stižu reakcije da se nadaju da će kineska vlada poštovati njihovu odluku, kao i da su veoma svesni da država može u svakom trenutku da blokira pristup Guglu.

Gugl se,u januaru, žalio na, kako je saopšteno "sofisticirane sajber napade na njihov sistem, a koji potiču iz Kine".

Zbog mogućnosti da zbog, prestanka cenzure rezultata pretraživanja, Kina blokira pristup Guglu, korisnici tog pretraživača u toj državi će biti preusmeravani na hongkonški sajt google.com.hk.

Gugl je saopštio da je to kompromisno rešenje, potpuno legalno i da će u velikoj meri ljudima u Kini povećati pristup internetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: