Utorak, 09.03.2010.

18:00

Uraganski vetar u Sloveniji

Sloveniju su zahvatili jak sneg i ledeni vetar koji će tokom naredna dva dana biti jačine i do 200 kilometara na sat.

Izvor: B92

Default images

Slovenački mediji pozivaju sve koji ne moraju da ne kreću na put tokom naredna dva dana, a u primorskom delu i da ne izlaze iz kuća bez veće potrebe, jer će bura dostići brzinu uraganskog vetra od 200 kilometara na sat. Već sada su u primorskom delu Slovenije zatvorene mnoge škole i obdaništa jer je vetar dosegao jačinu od 120 kilometara na sat.

Istovremeno je, u južnom delu Slovenije, počeo da pada jak sneg, praćen vetrom, tako da se samo tokom naredne noći očekuje pola metra novog snega.

Zbog novonastale vremenske situacije će saobraćaj na slovenačkim putevima, naročito u primorskom delu, biti jako ometen, zbog čega se očekuju potpuna zatvaranja nekih deonica ne samo regionalnih već i autoputeva.

Zbog jakog vetra i snega, koji smanjuju vidljivost, upozorenja se odnose ne samo na vozače, već i na pešake da nose svetlu odeću ili predmete koji sjaje, kako bi bili vidljiviji na ulicama i putevima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: