Pastor:DS kažnjava SVM zbog budžeta

Istiskivanje Saveza vojvođanskih Mađara iz vlasti u Subotici je kazna DS-a za odbijanje da glasamo za budžet Srbije za 2010, rekao je lider SVM-a Ištvan Pastor.

Izvor: Beta, Dnevnik

Ponedeljak, 01.02.2010.

01:27

Default images

"U suštini se radilo o sprovođenju 'kazne' zbog neglasanja za republički budžet. A to u Subotici nije bilo teško provesti nad nama jer u Demokratskoj stranci u Subotici i inače postoji revanšistička ambicija istiskivanja SVM-a", kazao je Pastor za novosadski "Dnevnik".

On je ocenio da je moguće održati koalicije sa DS-om na drugim lokalnim nivoima, kao i u pokrajini i u republici.

"To je moguće. Ali, nije moguće razdvojiti osećaj. Jer, koga jednom ujede zmija, taj se i guštera plaši", poručio je Pastor.

Prema njegovim rečima, politička prepucavanja mogu da utiču i na porast broja međunacionalnih incidenata u Vojvodini.

"Veoma je teško odgovorno iznositi ocene o posledicama ovih političkih trvenja na međuetničke odnose. Ali, iskustvo nam pokazuje da je poslednjih nekoliko godina uvek kad se zaoštravaju politički odnosi, dolazilo i do pojave sukoba s elementima etničkog sukobljavanja", rekao je Pastor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: