Planovi Agencije za privatizaciju

Direktor Agencije za privatizaciju, Vladislav Cvetković, kaže da bi ove godine trebalo da bude privatizovano oko 130 društvenih preduzeća.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

18:03

Default images

Ekonomska kriza, koja je obeležila 2009, u prvi plan je izbacila slabosti prethodnih privatizacija u Srbiji, dok je istovremeno usporila prodaju preostalih društvenih i državnih preduzeća. U 2010. biće nastavljena potraga za kupcima za oko 130 društvenih preduzeća, dok je među velikim javnim kompanijama moguća samo privatizacija „Galenike“.

Prošlu godinu su u velikoj meri obeležili radnici nezadovoljni privatizacijom svojih preduzeća, zbog čega je premijer Mirko Cvetković najavio da će ove godine prava radnika biti zaštićena i u slučaju loših privatizacija. U Agenciji za privatizaciju očekuju da će im potezi Vlade olakšati posao.

Sa direktorom Agencije za privatizaciju razgovarala je novinarka B92 Ana Kaplij:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: