Usvojena rezolucija LDP-a

Evropski liberali usvojili su rezoluciju LDP-a da je hapšenje haških begunaca uslov za prijem u EU, a ne za odmrzavanje Trgovinskog sporazuma, saopštio je LDP.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2009.

15:28

Default images

Kako je saopštila Liberalno-demokratska partija, rezolucija kojom se "prvi put utvrđuje da je hapšenje i izručivanje Ratka Mladića i Gorana Hadžića uslov za prijem u Evropsku uniju, a ne za odmrzavanje Trgovinskog sporazuma" usvojena je danas, na kongresu u Barseloni.

"Tu formulaciju usvojila je holandska partija 'D66', čime je prvi put jedna holandska politička stranka stala iza zahteva LDP-a da se Srbiji otvori mogućnost primene SSP-a i praktičnog podnošenja kandidature za prijem u EU, a da se tokom tog procesa okonča izručenje preostalih haških optuženika", navedeno je u saopštenju.

U LDP-u su ocenili da "usvajanje rezolucije može da ojača evropske snage u Srbiji i podigne efikasnost u okončanju saradnje koja ostaje uslov za punopravno članstvo u EU".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: