Utorak, 17.11.2009.

12:55

Potvrđeno 300 slučajeva novog gripa

U Srbiji je laboratorijski potvrđeno 300 slučajeva obolevanja od virusa A tipa H1N1, a registrovano je jedanaest smrtnih ishoda, saopštio je Institut "Batut".

Izvor: Tanjug

Default images

Poslednja dva smrtna ishoda registrovana su juče kod pacijenata sa teškom kliničkom slikom gripa iz Prokuplja i Prijepolja. Na bolničkom lečenju je 457 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, a dvadeset osoba priključeno je na respiratore. Od ukupnog broja potvrđenih slučajeva, 72 se dovode u vezu sa putovanjem.

U periodu od 26. oktobra do 15. novembra potvrđeno je 167 slučajeva obolevanja od novog gripa. Najveći broj obolelih u ovom periodu su deca školskog uzrasta od sedam do 19 godina.

Prijavljeno je osamnaest epidemija pandemijskog gripa - epidemije među stanovništvom Južnobačkog okruga, Južnobanatskog okruga, Kraljeva, Požege, Užica, Paraćina, Čačka, Ivanjice, Lužnica, Sremske Mitrovice, Beograda i Šida i epidemije u školskim kolektivima u Čačku, Nišu, Ivanjici, Prilikama, Kragujevcu, i Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: