Ponedeljak, 16.11.2009.

12:30

Potvrđeno 295 slučajeva novog gripa

U Srbiji je do sada laboratorijski potvrđeno 295 slučajeva obolevanja od novog gripa A, saopštio je Institut za javno zdravlje "Batut".

Izvor: Tanjug

Default images

Od ukupnog broja obolelih registrovano je devet smrtnih ishoda od ove vrste gripa, a poslednji smrtni ishod desio se 10. novembra kod pacijenta sa teškom kliničkom slikom gripa koji je bio lečen u jedinici intenzivne nege infektivnog odeljenja Kliničkog centra u Nišu.

Od 295 laboratorijski potvrđenih slučajeva, 72 slučaja obolevanja se dovode u vezu sa putovanjem. U periodu od 26. oktobra do 15. novembra potvrđena su 162 slučaja obolevanja od novog gripa, a najveći broj obolelih u ovom periodu čine deca školskog uzrasta od sedam do 19 godina

Prijavljeno je 18 epidemija pandemijskog gripa - epidemije među stanovništvom Južnobačkog okruga, Južnobanatskog okruga, Kraljeva, Požege, Užica, Paraćina, Čačka, Ivanjice, Lužnica, Sremske Mitrovice, Beograda i Šida i epidemije u školskim kolektivima u Čačku, Nišu, Ivanjici, Prilikama, Kragujevcu i Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: