Spektakularan beg računovođe HRT-a

Računovođa HRT-a Artur Kosanović proneverio je milion i po kuna potpisujući na stotine fiktivnih virmana za isplatu honorara.

Izvor: B92

Petak, 06.11.2009.

10:58

Default images

Na Hrvatskoj televiziji priznali su da je Kosanović prošlog meseca za vreme posete revizora, kao u kriminalnim filmovima, pobegao iz zgrade HRT-a. Pri revizorskoj kontroli, ustanovljeno je da nema pokrića za milion i po kuna za koje je potpisao virmane, na šta je zamolio revizore da sačekaju par minuta da iz susedne sobe uzme dokumentaciju.

Ostavivši tašnu na radnom stolu i jaknu u kancelariji, on je izišao iz zgrade, ušao u svoj auto i velikom brzinom odjurio u BiH do koje iz Zagreba ima oko sat vremena vožnje.

Revizori su u međuvremenu digli uzbunu, jer su shvatili da nešto nije u redu, a on se javio iz BiH i poručio da ako bude krivično gonjen, sigurno neće odgovarati sam.

Revizori su kod Kosanovića došli zbog primopredaje u službi za prevođenje čija je dotadašnja šefica otišla u penziju, pa je tada utvrđeno da je Kosanović potpisao na stotine virmana za isplatu honorara za prevodilačke usluge za koje nedostaje valjana dokumentacija.

Nedeljnik "Globus" objavio je izjavu portparola HRT u kojoj potvrđuje da je Kosanović oštetio HRT za milioni po kuna, ali da zbog istrage ne može reći da li je Kosanović imao pomagače.

Slučaj Kosanovića samo je poslednji u podužem nizu onih koji su spas od hrvatske pravde potražili u BiH i obratno, znajući da neće biti izručeni jer imaju državljanstva obeju zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: