SPS za Statut u skladu sa Ustavom

Potpredsednik SPS-a Srbije Branko Ružić smatra da je zadatak vladajuće koalicije potvrđivanje Statuta Vojvodine, ali da sve mora da bude u skladu sa Ustavom.

Izvor: B92

Sreda, 13.05.2009.

17:43

Default images

"Mi se zalažemo za autonomiju Vojvodine, ali ono što je za nas bitno, to je da sve što bude inkorporirano nakon prenosa nadležnosti bude usklađeno sa Ustavom", rekao je Ružić Tanjugu. Prema njegovim rečima, Predlog statuta Vojvodine je samo "mrtvo slovo na papiru" bez zakona o prenosu nadležnosti, "koji će mu praktično dati život".

Ružić, koji je i šef poslaničke grupe SPS - JS u parlamentu, podsetio je da Zakon o prenosu nadležnosti još uvek nije ušao u skupštinsku proceduru.

On je dodao da je siguran da postoji način, manir i volja kod svih relevantnih političkih partija da se taj zakon upodobi sa najvišim pravnim aktom u svakom svom segmentu.

Ružić je rekao da je to načelan pristup SPS-a i da je to "nešto što je za nas jedino moguće i jedino ostvarivo bilo i onda kada su naši poslanici i glasali u skupštini Vojvodine, a tako će biti i dalje".

On je kazao da "ako neke stranke insistiraju na poštovanju Ustava kada se trebaju transferisati sredstva iz budžeta za Vojvodinu ne vidi razlog da ne insistiraju na Ustavu kada je u pitanju donošenje zakona o prenosu nadležnosti".

"To su dva prateća akta, zakon daje život statutu i neke terminološke i jezičke nijanse će morati da budu promenjene u samom Statutu", poručio je Ružić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: