Magnohrom: Ukupno 1.885 prijava

Od ukupno 2.156 zaposlenih u Magnohromu u Kraljevu, 1.885 radnika se prijavilo za socijalni program, saopštio je predsednik Upravnog odbora Magnohroma Đorđe Kosanović.

Izvor: B92

Petak, 02.05.2008.

13:52

Default images

Prema odluci Vlade Srbije, socijalni program je planiran za 1.250 radnika, koliko je trebalo da napusti "Magnohrom". Rok za prijavu istekao je 30. aprila. Kosanović je rekao da je uprava preduzeća, zbog toga što se prijavilo 635 radnika više, u neprestanom kontaktu sa resornim ministarstvima.

"U kontaktu smo, pre svega sa Ministarstvom za ekonomiju i regionalni razvoj, u pripremi je predlog za prvu sednicu Vlade da se obezbede sredstava za isplatu otpremnina svim radnicima koji su se opredelili za odlazak iz Magnohroma uz isplatu otpremnina", rekao je Kosanović.

Privatizacija "Magnohroma" od strane indijskog "Global stilla" raskinuta je krajem prošle godine, posle upornog odbijanja te kompanije da ispuni svoje obaveze iz ugovora o privatizaciji, i prodaje i sečenja nekoliko peći u fabrici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: