Srbljanović: Departizacija Beograda

Kandidatkinja LDP-a za gradonačelnicu Beograda Biljana Srbljanović izjavila da je u glavnom gradu nužna depolitizacija i departizacija vlasti.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 19.04.2008.

09:16

Default images

"Onaj ko je na vlasti treba da odgovara građanima, a ne da, u saradnji s medijima, manipuliše njima u korist svoje partije", rekla je Srbljanovićeva u Poligrafu B92. Kao primer koristoljubivog vođenja grada navela je borbu za podelu mesta u upravnim odborima bogatijih preduzeća.

Ona je rekla da zloupotreba može da se izbegne privatizacijom svih javnih preduzeća, osim strateških, u kojima bi se čelni ljudi birali na konkursu, a ne u međupartijskoj trgovini.

Srbljanovićeva je kazala da bi se na mestu gradonačelnice borila za promenu statuta grada, jer Beograd sada ima isti zakonski položaj kao i drugi, mnogo manji centri lokalne samouprave.

"Beograd je grad u kome se puno zaradi, ali njegovi građani ne žive tako dobro zbog centralizacije sredstava na republičkom nivou, umesto da sami odlučujemo o svom budžetu", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: