LENDEJL POTVRDIO DA JE MILOSEVIC NA PUTU ZA HAG

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2001.

22:09

Default images
Portparol Haskog tribunala Dzim Lendejl potvrdio je Rojtersu da je Slobodan Milosevic na putu za Hag. “Potvrdjujem da se Slobodan Milosevic na putu za Hag. Ovo je vrlo vazan momenat za Haski tribunal”, rekao je Lendejl, javlja B92.

Izvor blizak Haskom tribunalu potvrdio je Radiju B92 da se Milosevic trenutno nalazi u Tuzli, odakle bi trebalo da bude prebacen u Tribunal, gde se njegov dolazak ocekuje oko 22 casa.

Lendejl je izjavio Bi-Bi-Siju da bi prvo pojavljivanje Slobodana Milosevica pred Medjunarodnim sudom za ratne zlocine moglo da bude za 7 dana, kada ce od njega biti trazeno da se izjasni o optuznici i kaze da li se oseca krivim. Lendejl je najavio da ce Milosevic prethodno, odmah po dolasku u Hag, na osnovu uobicajene procedure, biti smesten u pritvorsku jedinicu i potom podvrgnut lekarskom pregledu. Milosevic ce zatim "na jeziku koji razume" biti upoznat i s navodima optuznice, rekao je Lendejl, javlja Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: