BATIC: VREME JE ZA REFERENDUM U SRBIJI

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2001.

17:38

Default images
Ministar pravde u vladi Srbije i predsednik Demohriscanske stranke Srbije Vladan Batic osudio je odbijanje Socijalisticke narodne partije kompromisnog predloga DOS-a o usvajanju Zakona o saradnji sa Haskim tribunalom. Na konferenciji za novinare Batic je naglasio da je izgubljeno dragoceno vreme i dovedeno u pitanje odrzavanje donatorske konferencije.

“Jedino zameramo sto smo izgubili vreme. Sto je to trebalo odmah da kazu: mi necemo nikada glasati za donosenje Zakona na saveznom nivou, a vi vidite sta cete. Sad je vremenski cajtnot u pitanju. Donatorska konferencija u junu, to je sad vec pusta zelja. Trebalo je 11. juna da usvojimo Zakon”, rekao je Batic, prenosi B92.

Batic je naveo da je stav vecine u DOS-u i Republickoj vladi bio da Zakon o saradnji sa Hagom i nije potreban jer je ekstradicija nasa medjunarodna obaveza, ali da je SNP insistirao na posebnom zakonu, a sada ga odbija. Republicki ministar pravde je najavio da ce se na sastanku predsednistva DOS-a u ponedeljak raspravljati o predlogu SNP-a da se pitanje ekstradicije prebaci na republicki nivo, sto je prema Baticevom misljenju protiv ustavno resenje jer izrucenje spada u iskljucivu nadleznost federacije. »Dalje funkcionisanje savezne vlade i opstanak federacije dovedeni su u pitanje«, izjavio je Vladan Batic, i uz napomenu da govori kao predsednik svoje stranke, ocenio da je vreme za referendum u Srbiji.

“Mi vec imamo situaciju da jedan vecinski, u ovom momentu, deo Crne Gore ne zeli zajednicku dzavu, da ovakvom odlukom SNP-a drugi deo Crne Gore nas vraca u vreme pre 24. septembra, u vreme Jugoslavije Slobodana Milosevica kakvo opet nama ne treba. Dakle, gradjani Srbije takodje imaju pravo da izraze svoje misljenje zele li da zive u zajednickoj drzavi ili ne”, naglasio je Batic, prenosi Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: