Sreda, 16.05.2001.

20:36

SASLUSANI MIRJANA MARKOVIC, SAINOVIC I IVKOVIC

Izvor: B92

Default images
U Palati pravde u Beogradu u sredu je u odvojenim procesima saslusano vise bivsih funkcionera i clanova vladajucih stranaka. O dogadjajima prilikom pokusaja hapsenja Slobodana Milosevica kao svedoci su iskaze dali supruga Milosevica Mirjana Markovic i funkcioner SPS Branislav Ivkovic, javlja Radio B92. Oboje su se kod istraznog sudije Drugog opstinskog suda Ivane Lalovic zadrzali oko sat vremena. Markovic je bez kontakta s novinarima i uz jako obezbedjenje napustila zgradu, dok je, nesto kasnije, Ivkovic novinarima rekao da je sudiji ovako opisao razloge za pucnjavu u rezidenciji Milosevica: “Ispricao sam kako sam saznao da je 7 automobila s ljudima u maskirnim uniformama i 3 kola Hitne pomoci, doslo pred rezidenciju. Ja sam izasao za govornicu i objavio da se nesto cudno dogadja. E, onda smo shvatili da su iz nekih karavan-vozila poceli da ispadaju oni koji imaju zenske najlon carape na glavama i ja sam pricao kako su dojurili do kapije rezidencije s nekim belim karavanom, kako su pritrcali ogradi i bacili neka sredstva za praskanje, i kako su se culi pucnji u momentu kada su 1 ili 2 od njih preskakala ogradu. Eto o tome sam pricao”, rekao je Ivkovic. Upitan da li je sudiji ispricao ko je iz rezidencije pruzao otpor policiji Ivkovic je rekao: “pitajte to sudiju”. Posle Ivkovica bilo je predvidjeno da sudija saslusa i jednog od okrivljenih za organizovanje “skupine koja je organizovala nasilje”, poslanika SPS Ratka Zecevica. Kako je Radiju B92 rekao njegov branilac Branislav Gugl, iako se Zecevic vise sati nalazio u zgradi suda, do saslusanja nije doslo, a novi sastanak sa istraznim sudijom zakazan je za cetvrtak u 9 casova. Gugl je takodje potvrdio da je tokom dana trebalo da svedoci i general policije Senta Milenkovia.

Istovremeno, nekoliko kancelarija dalje, saslusan je funkcioner i savezni poslanik SPS Nikola Sainovic. Pred istraznim sudijom okruznog suda Goranom Cavlinom, Sainovic je saslusavan gotovo 3 sata, nakon cega je u pratnji policijskog obezbedjenja i advokata napustio Palatu pravde.

Sainovic je zajedno s bivsim jugoslovenskim predsednikom Slobodanom Milosevicem, nekadasnjim direktorom Savezne uprave carina Mihaljom Kertesom i bivsim potpredsednikom Savezne vlade Jovanom Zebicem osumnjicen za finansijske malverzacije sredstvima iz Saveznog budzeta. U Palati pravde potvrdjeno je da ce u cetvrtak biti saslusan Jovan Zebic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: