Petak, 19.08.2022.

11:11

Kosovska policija pokrenula istragu o grafitima u Severnoj Mitrovici

Izvor: Tanjug

Kosovska policija pokrenula istragu o grafitima u Severnoj Mitrovici
EPA/EFE/Djordje Savic

Kosovska policija saopštila je da pokrenula istragu u vezi sa grafitima "Ne brinite, tu smo", "Severna brigada" i „Ne brinite, čekamo vas“, koji su juče osvanuli u Severnoj Mitrovici.

Kako je danas saopšteno iz policije, grafite su ispisala nepoznata lica, a predmet je pokrenut kao Izazivanje mržnje i netrpeljivosti, prenosi portal KoSSev.

Novi grafiti osvanuli su na ulicama Severne Mitrovice uoči razgovora u Briselu izmedju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ali i nakon prekjučerašnjih razgovora Vučića s generalnim sekretarom NATO-a kada je srpski predsednik poručio da na Severu postoji "nova generacija klinaca koji neće da trpe teror", ali i da to "nema više veze ni sa njim, ni sa Jansom Stoltenbergom", objavio je portal.

Kosovske vlasti najavile su da će 1. septembra započeti primenu odluke o preregistraciji na "RKS" tablice, posle jednomesečnog odlaganja iznudjenog nakon intervencije ambasadora SAD, a čemu je prethodilo zaoštravanje situacije na terenu. ; Srpska strana i dalje tvrdi da odluke o uklanjanju registarskih tablica koje izdaje MUP Srbije za kosovske gradove, te uvođenju recipročne mere izdavanja ulazno-izlaznog dokumenta za one koji sa srpskim dokumentima ulaze na Kosovo, neće prihvatiti.

Razgovori na najvišem nivou izmedju Beograda i Prištine održanim juče u Briselu prošli su bez dogovora, ali se nastavljaju do 1. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

12 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Podeli: