Petak, 22.07.2022.

10:14

Zoran Marjanović je kriv za ubistvo Jelene Marjanović; Upravo je uhapšen

Zoran Marjanović, koji je optužen za ubistvo supruge, pevačice Jelene Marjanović, proglašen je danas krivim.

Izvor: B92, Novosti

Zoran Marjanović je kriv za ubistvo Jelene Marjanović; Upravo je uhapšen
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Prema pisanju medija, osuđen je na 40 godina zatvora, i odmah mu je određen pritvor.

"Tužilaštvo je dokazalo je da je okrivljeni Zoran Marjanović u vreme izvršenja krivičnog dela postupao u stanju uračunljivosti i da je krivično delo izvršio sa direktnim umišljajem, jer je bio svestan šta čini kada je ošećenoj zadao osam rana po glavi, sa osam udaraca metalnim predmetom, koje su u vreme nanošenja, u svom ukupnom sadejstvu, predstavljale bezuslovno smrtonosnu povredu, što je on i hteo", stoji u saopštenju koje je ranije objavilo tužilaštvo.

Podsećanja radi, Marjanović je 2. aprila 2016, prijavio njen nestanak, a sutradan je pronađeno i njeno telo u jednom kanalu na nasipu u Borči.

Istragom je utvrđeno da je svirepo ubijena sa osam udaraca u potiljak.

O slučaju ubistva Jelene Marjanović tabliodi su pisali godinama, Marjanović je bio gost brojnih tv emisija, a bio je čak i učesnik rijaliti programa "Zadruga"- Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u potpunosti je zadovoljan prvostepenom presudom kojom je danas okrivljeni Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva supruge Jelene Marjanović na svirep i podmukao način 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

"Sud je u potpunosti usvojio predloge tužilaštva i pravilno cenio sve dokaze tužilaštva tako da sam u potpunosti zadovoljan presudom, visinom izrečene kazne i odlukom kojom mu je sud ponovo odredio pritvor", rekao je Stefanović.

Posebno je istakao da je presudu jednoglasno donelo petočlano sudsko veće od dvoje sudija i troje sudija porotnika.

Upravo je uhapšen

Policija je stigla u dom Marjanovića u Borči. Više policajaca ušlo je u kuću, i nekoliko minuta kasnije izvelo Zorana Marjanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: