Nedelja, 27.03.2022.

07:55

Ruska pretnja upalila: Finci bi u NATO, ali...

Članstvo u NATO-u bi "trajno povećalo tenzije sa Rusijom" duž granice Finske sa Rusijom, rekao je predsednik Finske Sauli Niniste.

Izvor: B92

Ruska pretnja upalila: Finci bi u NATO, ali...
EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN

Niiniste je rekao da bi najveća korist od članstva u NATO bila "preventivni efekat", ali bi postojao i rizik od raznih vrsta ruske odmazde, uključujući hibridne pretnje, prenosi CNN.

Predsednik Finske je takođe rekao da bi koristi od članstva u NATO-u bile veće od negativnih posledica i da je najvažnije pronaći rešenja za povećanje bezbednosti njegove zemlje.

"Dovoljan nivo bezbednosti je da Finci mogu da osete da nema opasnosti i da je neće biti", rekao je on i dodao da bi članstvo u alijansi pružilo najveću sigurnost.

Od ruske invazije na Ukrajinu, Finska je razmišljala o pridruživanju vojnom savezu, rekao je finski ministar spoljnih poslova Peka Haavisto za Beki Anderson sa CNN-a ranije ovog meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

13 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

20 h

Podeli: