Umro "Lovac na krokodile"

Stiv Irvin, australijski istraživač poznat po emisijima o krokodilima, preminuo tokom snimanja dokumentarca od posledica uboda raže.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.09.2006.

11:03

Default images

Stiv Irvin je stekao svetsku slavu kao neustrašiv poznavalac krokodila i australijske divljine. Zahvaljujući ogromnom entuzijazmu kojim je prenosio svoje znanje i često vrlo opasnim situacijama iz kojih se s lakoćom izvlačio, Irvinove pustolovine su vrlo brzo prešle granice rodne Australije.

"Bio je jedinstven. Bio je omiljen ne samo u Australiji nego i širom sveta", rekao je Džon Hauard, premijer Australije. 

Harizmatični Stiv Irvin je ceo život proveo sa životinjama. "Park za reptile" koji su držali njegovi roditelji pretvorio je u jednu od najposećenijih turističkih atrakcija u Australiji, proslavio se nekovencionalnom serijom dokumentaraca, a čak ni žestoke kritike što je pre dve godine hranio krokodila sa jednomesečnim sinom u naručju nisu mu smanjile popularnost.

"Svet je danas izgubio velikog i strastvenog zaštitnika životinjskog carstva i divljine. Umro je radeći ono što najviše voli i najbolje ume", kazao je Džon Stejton, Irvinov prijatelj.

Irvin je umro u 44. godini snimajući novi serijal pod nazivom "Najopasnije životinje u okeanu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: