"EU da reaguje na izjavu Ane Brnabić"

Bivši predstavnik tzv. Kosova u dijalogu sa Srbijom Edita Tahiri reagovala je na izjavu premijerke Ane Brnabić da je KiM teritorija koja pripada Srbiji.

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

06:56

Ilustracija: Deposiphotos/dk_photos

Brnabić je ovo izjavila na samitu lidera Zapadnog Balkana u Tirani i to na kao odgovor na zahtev kosovskog premijera Aljbina Kurtija koji je pozvao Srbiju da prizna tzv.Kosovo, javljaju mediji.

Tahiri ovu izjavu ocenila je kao provokativnu, rekavši da su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić "prate i dalje put Slobodana Miloševića" , prenosi Ekonomija onlajn.

"Sve dok ovako nastave sa Miloševićevim mentalitetom, neće biti ni dobrosusedstva, ni mira, niti dijalog može uspeti sa takvom retorikom," rekla je Tahiri.

"Takvi stavovi u stvari imaju destabilizirajuće posledice za mir i stabilnost u regionu i u ovom slučaju prvo mora reagirati Vlada Kosova, ali i Evropska unija, jer je predstavnik EU bio na samitu u Tirani", smatra Tahiri.

Podsećanja radi, premijerka Brnabić je nedavno tokom diskusije u Skupštine Srbije da ustav samoproklamovanog Kosova za nju ima značaj kao kada bi ona sama proglasila beogradsko naselje Karaburmu za nezavisnu državu i napisala ustav.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: