"Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati", orilo se na Uskrs uz policijsko obezbeđenje; Oglasio se Milanović VIDEO

Sraman i skandalozan čin navijača Dinama iz Zagreba zabeležen je u Borovu na pravoslavni Uskrs.

Izvor: B92

Nedelja, 02.05.2021.

12:22

Foto: Profimedia

Grupa muškaraca marširala je kroz Borovo Selo pevajući "Oj, Hrvatska, mati, Srbe ćemo klati", a za njom je išao policijski automobil.

Sve to dokumentovano je video snimcima, koji su se pojavili na Fejsbuku. To je objavio i novinar Nikola Vukobratović, koji je bio posebno ironičan zbog ovog čina.

"Dakle, policija je uredno registrovala, pratila i osigurala korteo BBB kroz Borovo na pravoslavni Uskrs u zoru, na kojem su pevali 'Ubij Srbina' i 'Oj hrvatska mati, Srbe ćemo klati'. Doslovno ljudima pred kućama. Hvala državnim institucijama na promptnoj reakciji", naveo je Vukobratović uz priložene snimke. Oštrom reakcijom odmah se oglasio i potpredsednik Vlade Republike Hrvatske iz redova SDSS-a, Boris Milošević. Rekao je da je zgrožen ovakvim porukama i osuđuje ih.

"Danas zvone zvona na hramovima, pravoslavni vernici slave najradosniji hrišćanski praznik koji znači pobedu života nad smrti, čovekoljublje, mir i ekumenizam. Primaju čestitke od svoje rodbine, komšija i prijatelja katolika koji uzvraćaju na čestitanje od pre mjesec dana. Tako zajedno gradimo našu zemlju poštujući jedni druge kako su to činili naši stari. Kada zatreba uzajamno se pomažemo i održavamo plamen društvene solidarnosti koji se svakodnevno pokazuje na Baniji. Treba nam taj plamen da negdje pokidane veze u zajednici ponovo povežemo s pogledom na zajedničku budućnost.

Zgrožen sam ovim porukama i oštro ih osuđujem! Kome je potrebno sijanje mržnje? Put mira neće zaustaviti", napisao je Milošević na svom Facebooku.

Oglasio se Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se na Fejsbuku o današnjem incidentu u Borovu, gde je grupa muškaraca urlala "ubij Srbina" i "oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

"Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnusan govor mržnje protiv naših sunarodnika Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju zajedno Plenković i Pupovac. Šta je tamo radila policija, ako nije preventivno štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo pomeriti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini", napisao je Milanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: