Blokada stanica i rafinerije

Posle isključenja struje i telefona, sindikati javnih preduzeća skrenuli su pažnju na sebe blokadom benzinskih stanica i rafinerije.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2005.

08:24

Default images

Ovoga puta je Sindikat naftne industrije Srbije, želeći da skrene pažnju na svoj zahtev o besplatnoj podeli akcija, na sat vremena blokirao benzinske stanice i rafineriju Pančevo. Dok iz Vlade Srbije poručuju da su takvi postupci nezakoniti, sindikati prete da će u petak struju i telefon isključiti upravo Vladi i Skupštini.

Od 12.00 do 13.00 dve najveće stanice NIS-a na ulazu u Beograd bile su zatvorene, a slično je bilo i u Novom Sadu i Nišu, pri čemu su loše prošli vozači koji nisu znali da je sindikat NIS-a u blokirao isporuku goriva stanicama. Zoran Jovanović iz Sindikata NIS-Jugopetrol kaže da nije reč o ugrožavanju jer je to bio jednočasovan protest.

Sindikati NIS-a, PTT-a i EPS-a traže da Skupština već u decembru, a ne u martu iduće godine, kako je prvobitno planirano, raspravlja o njihovom predlogu da 15 odsto besplatnih akcija dobiju zaposleni u tim preduzećima, a 15 odsto građani Srbije koji do sada nisu dobili akcije. Ako do petka ne dobiju odgovor na zahtev, sindikati prete da će Vlada i Skupština ostati bez struje i telefona na jedan sat.

U Vladi podsećaju sindikate da se i oni zalažu za besplatnu podelu akcija, ali da je za to potrebno vreme.  

Šalterske službe PTT-a i EPS-a u ponedeljak nisu radile od 12.00 do 13.00. Pravnici upozoravaju da su isključivanje struje, telefona i blokade pumpi nezakoniti i da sindikati ne smeju tako da zloupotrebljavaju monoposki položaj koji imaju javna preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: