Iranci planirali napade u Albaniji?

Albanska policija saopštila je da je razotkrila iransku paravojnu mrežu, koja je navodno planirala napade u Albaniji.

Izvor: B92

Sreda, 23.10.2019.

17:07

Iranci planirali napade u Albaniji?
Ilustracija: Deposit photos/HStocks

Napad je planirala na prognane članove iranske grupe Mudžahedin-e Kalk koja pokušava da svrgne vladu u Teheranu.

Šef policije Ardi Veliu tvrdi da je krilo iranske Revolucionarne garde, koje deluje u inostranstvu, upravljalo, kako navodi, "aktivnom terorističkom ćelijom", čija su meta bili članovi grupe Mudžahedin-e Kalk u Albaniji.

Veliu nije naveo da li je iko uhapšen tim povodom, primećuje AP. Delovanje Mudžahedin-e Kalka zabranjeno je u Iranu, a ta grupa nalazila se na listi terorističkih organizacija Stejt departmenta sve do 2012. godine.

Veliu je rekao i da je u martu ove godine osujećen još jedan napad koji su, kako tvrdi, agenti iranske vlade planirali da izvrše protiv navedene grupe u Albaniji.

Prošle godine Albanija je proterala iranskog ambasadora iz zemlje zbog navodno nelegalnih aktivnosti, koje prete bezbednosti Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: