Utorak, 17.09.2019.

19:34

Vršnjačko nasilje se pretvorilo u internet-senzaciju? VIDEO

Slučaj "Barajevo" eksplodirao je na društvenim mrežama, gde raste popularnost učesnica snimka.

Izvor: Prva

Vršnjačko nasilje se pretvorilo u internet-senzaciju? VIDEO
Screenshot/TV Prva

Nije prošlo neopaženo da je žrtva dobila veliku podršku na Instagramu, gde je napravljen i poseban profil za tu namenu, na kom se sada postavljaju i novi snimci vršnjačkog nasilja.

Kakvu ulogu ima virtuelni svet u kreiranju društvenih problema u realnosti?

Usuditi se na zaključak da se jedan od najvećih društvenih problema u Srbiji - vršnjačko nasilje, ukršta i kombinuje se fenomenom popularnosti na internetu po svaku cenu hrabar je, ali nažalost i realan pristup.

U toj internet-utakmici mlađa populacija često ne bira sredstva, kako bi virtuelno postala što prodornija i što uticajnija.

Recimo, nakon vršnjačkog nasilja u Barajevu, sa profila žrtve čija je popularnost u porastu i trenutno ima 33.000 pratilaca, poslata je zahvalnost svima koji su je podržali uz obećanu reklamu zauzvrat.

Da li se tako ozbiljni problemi pretvaraju u internet-senzacije i prilike za napredovanje u virtuelnom svetu?

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: