"Potop" u Kraljevu, proglašena vanredna situacija VIDEO

U Kraljevu su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje, a u domaćinstva u pojedinim kraljevačkim selima ušla je voda, prenosi RTS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

08:06

Tanjug, Saša Petroviæ

Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja.

Na teritoriji tog grada i opštine Knić proglašena je vanredna situacija. U Kniću je u toku evakuacija stanovništva, a reka Gruža je odnela most. Kritično je i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu. I na području Ivanjice izlili su se bujični potoci.

Kako se navodi, u Kraljevu kiša i dalje pada.

U Opštini Knić vatrogasci evakuišu ugrožena domaćinstva. U selu Zakuta reka Gruža je odnela most. U selu Pajsijević crkvena zvona upozoravaju na opasnost.

Trenutno je na teritoriji celog grada Kraljeva vanredna situacija. U centar grada došli su vatrogasci i crpe vodu koja je prodrla u dvadesetak kuća. Iz Štaba za vanredne situacije kažu da je put ka selima Milakovac, Godačica i Sirča u prekidu zbog padavina.

Proglašena je vanredna situacija za teritoriju grada Kraljeva, u kom su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje. Voda je ušla u kuće u Sirči, Ribnici, Kovačima i delovima gradskog područja.
Tanjug, Saša Petroviæ
Reporter RTS-a bio je u centru grada, pored starog groblja, gde je voda u kućama uništila stvari, podigla podove. Ko može, nosi stvari na sprat. Meštani očekuju pomoć nadležnih, ali trenutno nema nikoga, jer je slično u mnogim delovima grada.

Prema podacima hidrometeorološke stanice, za četiri sata palo je 85 litara kiše po metru kvadratnom.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je da je autobus na deonici Kraljevo-Kragujevac bio zaglavljen na putu, ali da su pripadnici sektora uspeli da ga izvuku i obezbede svih 15 putnika.

Zbog obilnih padavina od jutros je kritično i u skoro svim selima u Gornjem Dragačevu. Evakuisano je više od 20 domaćinstava zbog izlivanja potoka u selu Viča, potvrdio je za RTS predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: