"SzS promoviše i raspiruje nasilje"

Lideri SzS - Đilas, Jeremić, Obradović i "novopečeni političar" Trifunović, raspiruju i pomovišu nasilje u javnom životu, izjavila je Biljana Popović Ivković.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

11:33

Foto: Tanjug/Tanja Valiè

Funkcionerka te stranke navela je da SNS najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, bilo da je ono verbalno ili fizičko, i poziva sve aktere društva da reaguju, da ne ćute, da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja.

"Oni svakodnevno vređaju, prete i omalovažavaju i to pre svega žene", rekla je ona na konferenciji za medije.

Kako je rekla, SNS ima nultu toleranciju prema nasilju bilo koje vrste, a posebno prema ženama i deci.

Prema njenim rečima, nasilje se danas minimizira i to je nedopustivo, bilo da je verbalno, fizičko, psihološko.

"Moramo da se borimo, jer svako nasilje rađa novo nasilje", rekla je ona.

Navela je da je SNS po tom pitanju u prethodnom periodu uradio dosta, podsetivši na to da je po hitnom postupku donet Zakon protiv nasilja u porodici, jer sve više ima baš ženskih žrtava.

To je, kako je rekla, inicirao tadašnji premijer, a sada predsednik Aleksandar Vučić.

SNS najoštrije osuđuje svaki akt nasilja, bilo verbalno i fizičko, i poziva sve aktere društva da reaguju, da ne ćute , da osude govor mržnje i raspirivanje nasilja.

"Na žalost u društvu danas imamo promociju i raspirivanje nasilja. Oni koji ga raspiruju su pre svega lideri Saveza za Srbiju", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: