"Deca da ne mogu van kuće posle 22h zimi i ponoći leti"

Savet roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada podržao je predlog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2018.

15:53

Ilustracija: Thinkstock

Predloženo je da se mlađima od 16 godina zabrani da bez pratnje punoletne osobe koja za njih odgovara zimi budu van kuće posle 22 časa, a tokom leta posle ponoći.

Savet je u saopštenju podržao i predlog da se maloletnicima zabrani ulazak u ugostiteljske objekte nakon 22 časa.

Roditelji su podržali mere za borbu protiv narkomanije i alkoholizma kod mladih, po "Islandskom modelu", koje je predložilo Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu.

"Apelujemo na Grad da predložene mere usvoji i detaljno razradi, pri čemu posebno treba da se vodi računa da se deci prvo ponudi alternativa", piše u saopštenju.

Roditelji tako predlažu "da se obavežu škole da obezbede besplatno bavljenje sportom učenicima svih uzrasta, obavezna takmičenja u svim sportskim disciplinama između škola, da organizuju vannastavne aktivnosti u vidu radionica u kojima će ispoljiti svoju kreativnost, da deo nastave izvode u prirodi i da organizuju obuku svih roditelja o problemu narkomanije i alkoholizma".

Savet roditelja je od gradskih vlasti zatražio i da obezbede deci kolektivne posete muzejima i drugim ustanovama kulture.

Na konstitutivnoj sednici Opštinskog saveta roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada za tekuću školsku godinu, u sredu je za predsednicu izabrana Jelena Desnica, a Dragana Ćorić za njenu zamenicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: