Eksplozija u Bolonji odnela dva života VIDEO/FOTO

Kamion koji je prevozio zapaljiv materijal eksplodirao je na putu na periferiji italijanskog grada Bolonje, a mediji prenose da su dve osobe izgubile život.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 06.08.2018.

14:33

Eksplozija u Bolonji odnela dva života VIDEO/FOTO
Foto:. EPA-EFE/VIGILI DEL FUOCO

Kako javlja “Korijere dela sera”, dve osobe su poginule, a najmanje 60 osoba je povređeno, dok je 14 zadobilo teže povrede.

Kako navodi agencija Ansa, eksploziju je najverovatnije izazvao sudar tog kamiona i nekoliko automobila.

Kako javljaju vatrogasci, eksplodirala je cisterna, a dodaju kako su njihovi timovi na terenu i pokušavaju da obuzdaju požar. “Korijere dela sera” javlja kako se radi o tankeru koji je prevozio zapaljivu tečnost.

Kako piše “Tg24”, radi se o velikom požaru, koji je pratilo i nekoliko eksplozija. Dodaju kako se cisterna zapalila usred nesreće.

Akcija spasavanja i gašenja vatre otežana je zbog jako visokih temperatura do kojih dolazi usled isparenja.

“Tg24” dodaje i kako su od siline eksplozije popucali prozori na obližnjim zgradama i kućama.

Mediji pišu i da je do nesreće došlo na delu auto-puta koji je zapravo nadvožnjak, koji prelazi preko lokalnog puta.

Nadvožnjak se srušio ispod dela na kome se deslia eksplozija, što se vidi na snimcima koje su objavili vatrogasci.

Deo ljudi povređen je delovima cisterne i obližnjih automobila.

Visok plamen i gust dim video se iz mnogih delova grada, a izgorela su i vozila na obližnjem placu za prodaju automobila.

Italijanska agencija je prethodno izvestila da je odjeknula i serija eksplozija. Veruje se da je desetak vozila eksplodiralo.

U toj oblasti prozori na pojedinim kućama su se razbili. Ansa navodi da je saobraćaj na lokalnom auto-putu obustavljen u oba pravca kao i da su se eksplozije čule u široj oblasti tog grada na severu Italije.

Na video-snimcima i fotografijama, objavljenim na Tviteru, vidi se velika vatrena lopta i dim kako se uzdižu iznad Bolonje. Prema navodima svedoka, došlo je do sudara, a požar je izbio pošto je jedno od vozila eksplodiralo.

Pojedini mediji izveštavaju da se zapalio teretnjak koji je prevozio zapaljiv materijal. Nesreća se odigrala nešto pre 13 časova. Eksplozije su uznemirile stanovnike koji tvrde da su im se kuće zatresle.

Vatrogasci se bore sa požarom. Aerodrom u Bolonji je na Tviteru objavio da nije ugrožen i da se letovi obavljaju normalno. Zbog incidenta na auto-putu, došlo je do eksplozije, što je dovelo do požara, saopštila je bolonjska poloicija. Lokalni mediji javljaju da je na mestu požara vatrogasna ekipa koja se bori sa vatrenom stihijom, kao i ekipa Hitne pomoći, dok helikopteri nadleću to područje.

Društvene mreže preplavljene su snimcima eksplozije.
Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: