Srebro Hrvata deo izborne kampanje u BiH

Uspeh Hrvatske na SP u Rusiji postao je deo predizborne kampanje u BiH za parlamentarne izbore u oktobru, piše Index. hr.

Izvor: B92

Subota, 21.07.2018.

19:48

Srebro Hrvata deo izborne kampanje u BiH
Foto: Tanjug/AP/Amel Emriæ

Hrvatska je postala vicešampion sveta u fudbalu, a u finalu je poražena od Francuske sa 4:2.

Poruka “Bravo Vatreni” pojavila se na velikom plakatu na ulazu u Mostar, a nju su postavili iz Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveći broj hrvatskih stranaka u toj zemlji, a predvodi ih HDZ BiH.

Na plakatu se nalazi i fotografija slavlja hrvatskih fudbalera, među kojima je nekoliko poreklom iz Bosne i Hercegovine poput Dejana Lovrena, Matea Kovačića ili selektora Zlatka Dalića.

Sličnu pozadinu iskoristila je i stranka HDZ 1990, koja je povodom srebra na svome plakatu poručila "Mi smo prvaci".

U Mostaru je zajedničko praćenje finalne utakmice na otvorenome organizirao lokalni HDZ BiH, a poruku podrške hrvatskim nogometašima uputili su zajedničkom fotografijom hrvatskih predstavnika u Domu naroda Parlamenta obučeni u dresove hrvatske. reprezentacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: