Lukšić: Državna zajednica SCG je nefunkcionalna

Izvor: B92

Subota, 13.03.2004.

10:28

Default images

Crnogorski ministar finansija, Igor Lukšić, ocenio je u petak uveče da je državna zajednica Srbije i Crne Gore "nefunkcionalna". Lukšić je u intervjuu podgoričkoj televiziji "In" rekao da je interes Crne Gore da državna zajednica, dok traje, bude funkcionalna i da ostvaruje svoju svrhu - brži put u EU. "Pokazalo se da je zbog nefunkcionalnosti državne zajednice evropski put Crne Gore usporen", rekao je Lukšić.

On je rekao da ne očekuje da će zbog politike nove vlade Srbije, Crnoj Gori biti uskraćene investivicije i međunarodna pomoć. Lukšić je kazao da Vojsilav Koštunica ne odgovara opisu energičnog i odlučnog premijera, ali "da ga treba pustiti da radi svoj posao".

Lukšić, koji civilni vojni rok služi u jednoj osnovnoj školi u Baru, rekao je da mu je privilegija što učenicima te škole drži predavanja o preduzetništvu. On je dodao i da su pojedini mediji od ovoga napravili senzaciju, iako se na taj način, kako je ocenio, popularizuje civilno služenje vojnog roka u skladu sa evropskim standardima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: