Džaferi dobio ključeve, izaslanik EU odmah u kabinetu

Novoizabrani predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi dobio je ključeve od kabineta u kom se nalaze pečati za zvaničnu overu dokumenata, navode mediji.

Izvor: B92

Sreda, 03.05.2017.

10:44

Džaferi dobio ključeve, izaslanik EU odmah u kabinetu
Foto: Tanjug / AP

Novi predsedavajući parlamenta u Skoplju tako može zvanično da preuzme funkciju i obavesti predsednika Đorđa Ivanova da postoji nova većina u parlamentu.

Prema poslednjim informacijama, Džaferi je odmah nakon ulaska u kabinet održao sastanak sa slovenačkim diplomatom Samuelom Žbogarom, koji je specijalni izvestilac EU u Makedoniji.

Kako prenosi portal MKD.mk, Džaferijev prethodnik Trajko Veljanovski je juče uveče ispraznio kabinet, očekujući da imenovanje Džaferija bude objavljeno već danas u novom Službenom glasniku.

Džaferi je u utorak rekao da više nije važno što njegovi prethodnici ne priznaju njegov izbor na funkciju, jer on i nova većina imaju podršku relevantnih organizacija, SAD, EU i drugih demokratskih država.

Džaferi je rekao da je u životu "imao mnogo sličnih izazova" i da je posle svega što se desilo potrebno demonstrirati "staloženost i hrabrost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: