Petak, 03.03.2017.

16:05

Uskoro Merkel-Tramp: Šta posle "katastrofa" i "anti"?

Nemačka kancelarka Angela Merkel planira da se sastane s predsednikom SAD Donaldom Trampom u Vašingtonu 14. marta, rekao je izvor u nemačkoj vladi za AFP.

Izvor: Beta, Tanjug

Uskoro Merkel-Tramp: Šta posle
Foto: Getty Images

"Radi se na tom planu", izjavio je isti, neimenovani izvor.

U odvojenoj izjavi, portparol nemačke vlade Štefen Zajbert rekao je da "vlada ne poriče" navode o planiranom sastanku.

Ranije, neimenovani američki zvaničnik saopštio je da će Merkel 14. marta boraviti u zvaničnoj poseti Vašingtonu, preneo je Rojters.

Merkelova i Tramp su imali jedan telefonski razgovor od kada je on stupio na dužnost krajem januara i od tada se očekuje njihov sastanak.

Nemačka kancelarka je u nekoliko navrata kritikovala Trampove stavove, ocenjujući njegov ukaz o ograničenju imigracije kao "antimuslimanski".

Tramp je kao "katastrofalnu" komentarisao odluku Angele Merkel da otvori granice za stotine hiljada izbeglica i migranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: