"Jasenovac, 'Za dom spremni' - treći dan i nikom ništa"

Ni treći dan nakon što je u Jasenovcu postavljena tabla sa ustaškom parolom "Za dom spremni" niko od nadležnih organa nije reagovao, kaže Milorad Pupovac.

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2016.

22:02

Foto: GettyImages

Pupovac je na Fejsbuku naveo da u slučaju Jasenovca nije reagovala policija, zasad ni državnog tužilaštvo, a ne čuju se ni najviši predstavnici države.

"Hoćemo li ponovo čuti optužbe, kao tokom ovogodišnje komemoracije u Jasenovcu, da svojim nedolaskom na službenu komemoraciju vredjamo sećanje na žrtve? Ili će se službene komemoracije i rad Memorijalnog područja Jasenovac zasnivati na toleranciji vređanja i negiranja žrtava logora smrti kao što je bio Jasenovac? Ovaj put u Jasenovcu samom'', napisao je Pupovac, prenosi regionalna televizija N1.

Prema njegovim rečima, kad se u Jadovnu, drugom logoru po strahotama i broju ubijenih u prvim mesecima NDH, pojavi neko sa sumnjivim natpisom ili obeležjem, policija odmah izdvaja one koji na komemoraciju dolaze sa znamenjima ili porukama koja se prepoznaju kao četnička.

Veterani HOS-a su u centru Jasenovca, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracijskog logora, otkrili spomen-obeležje na kojem je uklesana ustaška parola "Za dom spremni", objavile su juče "Novosti", portal Srpskog narodnog veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: